Gratis
Aanbod enkel geldig voor scholen in Provincie Limburg

'Bol het af!' maakt deel uit van het project 'Dare to be safe' van de provincie Limburg. Binnen dit project ontwikkelde de provincie vier verkeers- en mobiliteitseducatieve lespakketten specifiek voor (alle niveaus van) het secundair onderwijs.
'Bol het af!' is bedoeld voor de 3de graad van het secundair onderwijs. Het is een informatief spel rond groepsdruk in het verkeer en duurzame mobiliteit. De leerlingen leren bewust omgaan met groepsdruk en verkennen de impact van onze vervoermiddelen op o.a. het milieu. Binnen het spel worden de teams uitgedaagd om zich op een zo efficiënt mogelijke wijze te verplaatsen op het spelbord. Op vaste tijdstippen krijgen de teams de kans om extra punten te verdienen door groepsopdrachten te winnen. Het spel is zo opgevat dat de leerkracht opdrachten kan kiezen afhankelijk van het niveau van de klas.Er is 1 speldoos ter beschikking om uit te lenen aan de Limburgse secundaire scholen.

Gratis te ontlenen via het Educatief Centrum van de Provincie Limburg. Enkel voor Limburgse scholen.

Leners vragen bij het Educatief Centrum een lenerskaart op naam aan en kunnen dan in de catalogus de materialen reserveren. 

Meer info: tel. 011 23 82 44

Bestel hier

Aanbieder: Provincie Limburg, afdeling Mobiliteit