€550.00

De crashtest sensibiliseert de leerlingen over de gordel, impact van snelheid en reactietijd en -afstand. Door een projectie van een rijsimulator voelt deze nieuwe generatie crash-test veel realistischer aan dan zijn voorgangers. Vier leerlingen nemen plaats op een karretje dat aan 4 en 7 km/u een frontale botsing simuleert. Hierdoor maken de leerlingen (op een veilige manier) een frontale botsing mee, waarbij ze merken hoe belangrijk de gordel is. Ze voelen duidelijk aan dat ze, zelfs bij lage snelheid, zonder gordel naar voor zouden vliegen. Daarnaast voelen ze de impact van een botsing aan lage snelheid, die de meeste leerlingen totaal verkeerd inschatten. Indien er voldoende tijd per groep leerlingen is, kunnen wij dit toestel eveneens gebruiken als reactietest. Iedere deelnemer heeft pedalen aan zijn zetel, waardoor wij hun reactietijd bij een opduikend obstakel op de rijsimulator kunnen meten.

Duur:

3 minuten per 4 leerlingen zonder reactietest

5 minuten per 4 leerlingen met reactietest

Benodigheden:

Oppervlakte van 4m op 8m, elektriciteit 220V/16A

Prijs non-profit:

Prijs bedrijven:

Aanbieder: RYD (Responsible Young Drivers)