€450.00
450 € (uitkoopsom) + 2de voorstelling op dezelfde dag en plaats: 400 euro (uitkoopsom excl. SABAM, excl. BTW)

Roy is 13. Hij is een getalenteerde voetballer. Hij is verkikkerd op Klaartje. Maar Klaartje ziet hem niet staan. Zij heeft alleen aandacht voor Jens, de boezemvriend van Roy. Om toch op te vallen bij Klaartje daagt hij Jens uit tot een sprintduel op de fiets. Voor de ogen van Klaartje en haar vriendinnen. Beiden willen winnen. Ze geven zich volledig. Het hoofd over het stuur. Van rechts komt een vrachtwagen, die voorrang heeft, de weg opgereden. Ze knallen er beiden tegenaan. Roy is voor het leven verlamd. Jens is dood. 10 jaar later wordt Roy uitgenodigd voor het huwelijksfeest van Klaartje. Alles komt terug boven.
‘De held’ is het verhaal van hoe dwaasheden tijdens de jeugd grote gevolgen kunnen hebben tijdens het verdere leven.
Jongeren wanen zich soms onkwetsbaar, vooral in opgefokte situaties, en nemen dan onverantwoorde risico’s.  Dikwijls lopen die goed af, maar meerdere keren niet.
‘De held’ heeft de bedoeling jongeren te doen nadenken over de mogelijke gevolgen van onverantwoord verkeersgedrag en om discussie uit te lokken.
‘De held’ toont ook het leven van een rolstoelgebruiker, zijn dromen en zijn verdriet. En bijzonder in dit geval, zijn verschroeiende schuldgevoel.
‘De held’ is af en toe grappig, maar voornamelijk diepmenselijk en soms schrijnend.
Acteur: Kristof Goffin     Tekst & regie: Frans Ceusters
Duur: ongeveer 1 uur.

Bestel hier

Aanbieder: Farce Cancan