Prijs op aanvraag.
onderdeel van het lidmaatschap Octopusschool

FLITS STIMULEERT DE WINTERSTRAPPER ÉN SENSIBILISEERT ROND ZICHTBAARHEID IN DE WINTERPERIODE

FLITS is de wintercampagne van het Octopusplan. Met FLITS stimuleren we kinderen en ouders om ook in de winter te blijven stappen en trappen met extra aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid (fluohesje aan, fietslicht aan, helm op,..).

De FLITS-campagne is de hedendaagse versie van de fluo-spaaractie van het Octopusplan die reeds sinds 2008 loopt in heel wat scholen. In de winter verdubbelt het aantal autoverplaatsingen. Met FLITS trachten we dit terug te dringen en te stimuleren om ook in de winter te strappen op een veilige en zichtbare manier. Met de FLITSTEAMS belonen we op verschillende momenten en op onverwachte plaatsen kinderen die goed zichtbaar naar school stappen of trappen. Er vinden jaarlijks zo’n 120 actiemomenten plaats. Deze teams belonen niet aan de schoolpoort maar op stragetische plaatsen met veel schoolverkeer. Er is ook een klaswedstrijd waarbij er heel wat educatieve klasprijzen worden verdeeld.

Een deelname aan de FLITS campagne kan enkel als Octopusschool. Elke school die intekent (inschrijvingen jaarlijks in de periode april-juni), ontvangt een mooi en kwalitatief materialenpakket voor de uitwerking van drie unieke verkeerscampagnes. De STRAPDAG in september, de FLITS campagne in het najaar rond zichtbaarheid en de Parkour campagne in mei om beweging in en rondom de school te stimuleren. Naast de campagnes krijgen Octopusscholen ook toegang tot het digitale leerplatform Octopus Verkeersland. Dit platform biedt een volledige lesmethode aan (1ste tot zesde leerjaar) met oefeningen, toetsen, berichtenmodule, filmpjes, knutselwerken en nog veel meer.

Meer informatie via info@octopusplan.be

Bestel hier

Aanbieder: Octopusplan - VPI (VGB vzw)