Gratis

Gratis te ontlenen via het Educatief Centrum van de Provincie Limburg. Enkel voor Limburgse scholen. Leners vragen bij het Educatief Centrum een lenerskaart op naam aan en kunnen dan in de catalogus de materialen reserveren. Meer info: tel. 011 23 82 44

Dit educatief lesmateriaal wil leerlingen bewustmaken van de gevaren die vrachtwagens in het verkeer met zich meebrengen en hen leren dit gevaar juist in te schatten. De leskoffer bevat miniatuurversies van een vrachtwagen, enkele fietsen, auto’s en een set verkeersborden. Plaats ze op de grote, oprolbare stratenplattegrond en toon ze op een speelse manier de gevaren van de dode hoek. Om kinderen echt te sensibiliseren voor de dodehoekproblematiek is het belangrijk dat zij met hun eigen ogen het probleem in de praktijk kunnen ervaren. Hiervoor maak je best gebruik van het dodehoekzeil.

Meer info: tel. 011 23 82 44

Aanbieder: Provincie Limburg, Dienst Mobiliteit en Routenetwerken