GRATIS

Tijdens deze workshop maken de leerlingen kennis met het geografisch informatiesysteem (gis) en het global positioning system (gps). Via een stellingenspel komen de leerlingen alles te weten over het ontstaan, de werking en de toepassingen van gis en gps. Daarna leren de leerlingen op de campus (in groepjes) navigeren met een gps en ontdekken zij ook hoe gps-verplaatsingen geregistreerd kunnen worden via andere technologieën, waarin een gps gebouwd is, zoals bijvoorbeeld een smartphone. Met zo een smartphone nemen de leerlingen tijdens het navigeren foto’s van knelpunten en andere verkeersgerelateerde items. In het derde deel van de workshop bewerken de leerlingen achter de computer - op een speciale gis-gebaseerde website - de verplaatsingen, foto’s en opdrachten die zij uitvoerden op de campus en maken zo zelf een bereikbaarheidskaart van de campus.

Locatie:

Campusmodule : Universiteit Hasselt - Gebouw D

Voor wie? max 20 leerlingen derde graad ASO en TSO, minimum 4 uurwiskunde
Duurtijd: 2,5 uur (enkel praktische workshop zonder theorie gis & gps, detheorie is op voorhand beschikbaar voor leerkrachten).
Duurtijd: 3,5 à 4 uur (theorie gis & gps én praktische workshop)
Klasmodule  (zonder GPS en smartphone)

Het theoretische gedeelte van de workshop is beschikbaar voor de leerkracht en wordt door de leerkracht zelf op school gegeven. Hiervoor is geen voorkennis wiskunde vereist.

Data: op aanvraag
Contactpersoon: Virginie Claes    virginie.claes@uhasselt.be of hier inschrijven

Aanbieder: Bachelor/master mobiliteitswetenschappen - Universiteit Hasselt