GRATIS

Educatieve mapbestaande uit een usb-stick met de 3 modules (preventiefilm, interactieve les en een game), een begeleidend boekje en informatiefiches.

Module 1: Preventiefilm

Duur: 5 min film + nabespreking

Een spannende preventiefilm laat de leerlingen kennismaken met het spoorwegdomein en haar veiligheidsdienst Securail, de mogelijke gevaren en foutief gedrag. Deze film is een goede introductie op de les (module 2) of kan gebruikt worden als voorbereiding op een klasuitstap met de trein.

Module 2: Interactieve les

Duur: 1u à 1u30

Tijdens de les wordt er dieper ingegaan op specifieke veiligheidsthema's zoals vandalisme, gauwdiefstal, overlast, negeren van de slagbomen, agressie en worden er preventietips meegegeven. Bij deze module horen een aantrekkelijke presentatie met sprekende foto's, leuke quizvragen en individuele en klassikale opdrachten. De leerlingen leren op een speelse wijze nadenken over de leefbaarheid en veiligheid in de trein en in het station.

Module 3: Game

Duur: 10 min per level

De leerlingen kruipen in de huid van een veiligheidsagent en staan in voor de veiligheid in het station (level 1) en in de trein (level 2). De leerstof van de interactieve les (module 2) is op een ludieke wijze verwerkt en de game sluit aan bij de leefwereld van de leerlingen.

Met de educatieve map kan u het thema veiligheid in en rond het station aanbrengen in de klas. Naast de 3 modules  is ook een draaiboek voor de leerkracht opgenomen. U kan echter ook gratis beroep doen op een medewerker van de Corporate Security Service van de NMBS om de les te geven.

Bestel hier

Aanbieder: NMBS Corporate Security Service