Prijs op aanvraag. 

PARKOUR is een nieuwe campagne van het Octopusplan om beweging in openlucht en duurzame verplaatsingen te stimuleren. 
Parkour is een opkomende sport, ondersteund door de Gymfederatie, waarbij het de bedoeling is om op een veilige en creatieve manier te bewegen van punt A naar punt B over verschillende obstakels. Dit alles in de frisse buitenlucht. De campagne stimuleert niet enkel beweging maar laat kinderen ook kennis maken met de schoolomgeving. Indien de schoolroutes kindvriendelijk en sportief uitgerust zijn, werkt dit stimulerend om zich duurzaam of via Parkour te verplaatsen naar school! Kinderen meer laten bewegen start in de turnles met het aanleren van de bewegingen, om vervolgens via bewegingshuiswerk ook de ouders te betrekken. De campagne loopt in de maand mei.
NICO VANHOLE (bekend van HELDEN op Ketnet) is peter van de campagne. De meeste bekende freerunner of 'Parkoureur' zoals hij zichzelf noemt, engageert zich om mee te werken aan de campagne. De meesten kennen hem van het tv-programma 'Helden' op Ketnet en de succesvolle film 'Helden van de zee'. Nico toont, samen met enkele leerlingen, in elk filmpje van de campagne de basisoefeningen van Parkour. Er zijn acht huiswerkfilmpjes (voor thuis) en een aantal instructiefilmpjes (voor de turnleerkracht). Scholen kunnen een workshop Parkour van Nico winnen of een paar DETO turnpantoffels voor de klas. 
 
Een deelname aan de Parkour campagne kan enkel als Octopusschool. Elke school die intekent (inschrijvingen jaarlijks in de periode april-juni), ontvangt een mooi en kwalitatief materialenpakket voor de uitwerking van drie unieke verkeerscampagnes. De STRAPDAG in september, de FLITS campagne in het najaar rond zichtbaarheid en de Parkour campagne in mei om beweging in en rondom de school te stimuleren. Naast de campagnes krijgen Octopusscholen ook toegang tot het digitale leerplatform Octopus Verkeersland. Dit platform biedt een volledige lesmethode aan (1ste tot zesde leerjaar) met oefeningen, toetsen, berichtenmodule, filmpjes, knutselwerken en nog veel meer.


Meer informatie via info@octopusplan.be

Bestel hier

Aanbieder: Octopusplan - VPI (VGB vzw)