Gratis

In deze interactieve workshop presenteren we eerst de problematiek van Rijden Onder Invloed in een ruimer kader van mobiliteit en verkeers(on)veiligheid.

We kijken hierbij zowel naar de Vlaamse context als over de landsgrenzen heen en maken een onderscheid in het profiel van een bestuurder: leeftijd, geslacht, enz…In een tweede luik gaan de leerlingen via een uitdagende quiz dieper in op een aantal volkswijsheden en clichés met betrekking tot alcohol. Ben je nu meer dronken van whisky dan van bier? Wat kan je doen om sneller nuchter te worden? Vanaf wanneer beïnvloedt alcohol je rijgedrag? Wat is alcohol en wat gebeurt er als je met een rietje drinkt? Is sms’en achter het stuur gevaarlijker dan rijden onder invloed? Tot slot ontdekken de leerlingen in het derde luik hoe het voelt om dronken achter het stuur te zitten, in de rijsimulator of om in dronken toestand een hindernissenparcours af te leggen met promillebrillen. In deze workshop ondervinden jongeren aan den lijve wat alcohol doet met hun lichaam en wat de impact daarvan is op hun verkeersgedrag.

•             Locatie:

Campusmodule met rij-simulator en promille-bril:

-              Universiteit Hasselt – Wetenschapspark gebouw 1

-              Voor wie? max 20 leerlingen derde graad ASO en TSO, minimum 4 uur wiskunde

-              Duurtijd: 2,5 uur

Klasmodule met promille-bril: in eigen school

Het theoretische gedeelte van de workshop is beschikbaar voor de leerkracht en wordt door de leerkracht zelf op school gegeven OF door iemand van de opleiding mobiliteitswetenschappen.

- Duurtijd: 2 uur

Data: op aanvraag