Prijs op aanvraag.
onderdeel van het lidmaatschap Octopusschool

DE STRAPDAG – AL TIEN JAAR EEN VASTE WAARDE IN DE SCHOOLAGENDA

De STRAPDAG is de jaarlijkse autoluwe schooldag. Duizenden kinderen, leerkrachten en (groot)ouders uit meer dan duizend Vlaamse basisscholen stappen of trappen op deze actiedag naar school.

Het concept is heel eenvoudig. Zoveel mogelijk kinderen, ouders, grootouders, en anderesympathisanten aanmoedigen om tijdens de STRAPDAG te voet of met de fiets naar school te komen. Alle auto’s gaan aan de kant en er is veel meer ruimte voor kinderen. De chaos aan de schoolpoort wordt tot een minimum gereduceerd wat de verkeersveiligheid op de schoolroute en aan de school ten goede komt.

Inhoud materialenkit STRAPDAG:

5 affiches (A1 formaat) om op te hangen
Een flyer per leerling (volgens het doorgegeven leerlingenaantal) om met de ouders mee te geven
Een pakje ballonnen om de school te versieren
Het nieuwe STRAPLIED op audio-single
Voor elke leerling een kleurrijk strapbandje (volgens het doorgegeven leerlingenaantal)
Een folder van de Week van de Mobiliteit
Optionele strapbanner voor aan de schoolpoort (aan kortingtarief € 10 excl.btw i.p.v. € 30). Afmetingen: 0,8m x3,2m
Een deelname aan de STRAPDAG campagne kan enkel als Octopusschool. Elke school die intekent (inschrijvingen jaarlijks in de periode april-juni), ontvangt een mooi en kwalitatief materialenpakket voor de uitwerking van drie unieke verkeerscampagnes. De STRAPDAG in september, de FLITS campagne in het najaar rond zichtbaarheid en de Parkour campagne in mei om beweging in en rondom de school te stimuleren. Naast de campagnes krijgen Octopusscholen ook toegang tot het digitale leerplatform Octopus Verkeersland. Dit platform biedt een volledige lesmethode aan (1ste tot zesde leerjaar) met oefeningen, toetsen, berichtenmodule, filmpjes, knutselwerken en nog veel meer.

Meer informatie via info@octopusplan.be

Aanbieder: Octopusplan - VPI (VGB vzw)