Per dag, all in

Enkele praktijkgerichte testen kunnen de discussie over verkeersveiligheid sneller op gang brengen. Het varia-pack duurt één lesuur en omvat vier verschillende opdrachten. Door om het kwartier een nieuw item aan te snijden, houden we de aandacht van de jongeren langer vast. De eerste tool die we inzetten is de promillebril. De leerlingen kunnen op die manier het effect van alcohol op het zicht aan den lijve ondervinden. Ten tweede maken we gebruik van een helmsimulator. Door een ei te laten vallen (eerst met, daarna zonder helm) wordt het beschermende effect van een veiligheidshelm op een visuele manier duidelijk gemaakt. Ook laten we de reflectorbox rondgaan in de klas, dit is een kijkdoos waarin de leerlingen duidelijk zien hoe reflectoren de zichtbaarheid verhogen. Ten slotte is er nog het ‘destracted driving game’. De leerlingen moeten bepaalde vormcombinaties maken terwijl ze bijvoorbeeld een sms’je sturen. Al snel zal duidelijk worden dat dit zeer moeilijk is wanneer de concentratie verdeeld is.

Duur: 1 x 50' max. 6 sessies per dag (valt eventueel te combineren met een aantal Vormingspakketten)

Benodigdheden: Leslokaal

Prijs bedrijven: €460

Aanbieder: RYD (Responsible Young Drivers)