€230.00

De stap naar het secundair onderwijs komt nu wel heel dichtbij!

Dit betekent voor vele jongeren ook zelfstandig naar school gaan. Of dit nu met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer gebeurt, zich veilig in het verkeer bewegen is van levensbelang. Kinderen worden op dit moment ‘Tieners’ en slaan de goede raad van de ouders en de school wel al eens in de wind. De jonge, professionele medewerkers van Drive up Safety zorgen in dit kader voor een aangepaste, vrijblijvende en ludieke aanpak.

Op een interactieve en grappige, doch leerrijke manier worden thema’s zoals zichtbaarheid en gordeldracht (met focus op achteraan) binnen dit pakket behandeld. Verder wordt ook aandacht besteed aan gerelateerde thema’s zoals dode hoek en helmdracht. Aan de hand van interactieve kijk-en doe-opdrachten toegepast op filmpjes komt deze theorie tot leven. Bovendien zorgen enkele praktijkonderdelen zoals de zichtbaarheidskoffer en de crashsimulatie applicatie voor de nodige actie en afwisseling.

De workshop wordt steeds vooraf gegaan door een algemene situatieschets met betrekking tot de  verkeersveiligheid in Vlaanderen/België/EU, met een focus op jongeren en verkeer en de belangrijkste oorzaken van verkeersonveiligheid. De jongeren maken ondermeer kennis met alternatieve, coole zichtbaarheidsmaterialen en komen te weten hoeveel hun crashgewicht bedraagt.

Onze medewerker geeft tenslotte antwoord op alle vragen met de hulp van Magda en Danny, onze fictieve verkeersexperts! Kortom, de perfecte mix tussen theorie en praktijk, een boeiende, interactieve en leerrijke workshop op maat van leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar!

Alle workshops worden steeds voorzien van een korte inleiding over verkeersveiligheid in België met aandacht voor de oorzaken van verkeersongevallen en de statistieken. Hierbij vertrekken wij telkens vanuit de leefwereld en de ervaringen van de leerlingen. Alle theorie wordt op een positieve en interactieve wijze aangebracht. De praktische opdrachten zorgen voor de nodige afwisseling, betrokkenheid en fun. Onze aanpak stemmen wij ook steeds af op het niveau van de leerlingen.

Afwijkingen zijn steeds mogelijk. Contacteer ons voor meer informatie. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar de meest passende activiteit of workshop voor uw leerlingen!

Duur: per sessie 75 minuten (met maximaal 4 sessies per dag)

Doelgroep: Leerlingen van 5de en 6de leerjaar

Groepsgrootte: Maximaal 20 à 25 leerlingen per sessie

Benodigd materiaal: Klaslokaal met beamer (+evt. geluidsinstallatie)

Bestel hier

Aanbieder: DUS! Drive up Safety! vzw