€425.00
prijs (excl. eenmalige vervoersonkosten en 6% btw) voor de eerste voorstelling; 175 euro voor de tweede (en derde) voorstelling op dezelfde dag.

Vroemtuut is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten. Wetenschappelijke studies wijzen aan dat verkeerseducatie best start op prille leeftijd. Wim Geysen (auteur en theatermaker) en Sarah Van den Bergh (actrice) maken de keuze om voor deze

leeftijdsgroep heel ‘direct’ te werken. De kleuters zitten rond een speelmat. De actrice vertelt het verhaal aan de hand van de figuren en de speelmat. 

 

Een verkeersongeval en de gevolgen ervan in de kleuterklas bespreken kan een moeilijke opgave zijn voor een leerkracht. Het is immers een emotioneel geladen thema en elke kleuter beleeft dit op zijn manier. Een theaterstuk kan een opening maken om rond een aangrijpende gebeurtenis, die een verkeersongeval toch is, te werken. Omdat het verhaal een klassikaal gedeelde ervaring wordt, zet dit de kleuters aan om te praten over eigen ervaringen in het verkeer en worden gevoelens en (veilig) gedrag bespreekbaar gemaakt. Op een creatieve en niet belerende manier wordt duidelijk gemaakt dat het verkeer er is voor iedereen en dat het geen vijand hoeft te zijn.

Opvoeringen in scholen, cultuurcentra en theaterzalen. Minimale podiumvereisten: 5 à 6m breed - 3 à 4m diep (of begane grond met tribune). WGP voorziet alle technische benodigdheden indien deze niet beschikbaar zijn in de zaal.

Bestel hier

Aanbieder: Wim Geysen Producties