€90.00
De prijs is afhankelijk van het aantal sessies en de verplaatsingstijd naar de school.

Aan de hand van een powerpointpresentatie wordt er gestart met een kleine quiz waarin de topics wetgeving, veiligheid en zichtbaarheid wat betreft de dode hoek aan bod komen. Voor fietsers wordt er een filmpje getoond waarin de problematiek van de dode of blinde hoek uitgebreid wordt toegelicht en worden tips gegeven om dergelijke ongevallen te voorkomen.

Nadien wordt de dode hoek met behulp van kegels uitgezet rond een mini-bus of kleine vrachtwagen en kunnen de leerlingen om de beurt voetganger/fietser of bestuurder spelen. Systematisch wordt via oefeningen de blinde hoek voor de bestuurder voor-, achteraan en aan de zijkant van zijn voertuig aangetoond en door de leerlingen ervaren. Indien de school zelf voor een vrachtwagen/trekkker met oplegger kan zorgen, gebeurt de praktische demonstratie met behulp van dit voertuig.

Mits tijdige reservering kan er gezorgd worden voor een dode hoekzeil.

Prijs: 90 euro per sessie van 1 lesuur
Dagprijs (max. 7 sessies): 450 euro
Een kilometervergoeding wordt aangerekend voor scholen die buiten een straal van 20 km rond Roeselare of Kortrijk gelegen zijn.

Aanbieder: VTIR Roeselare - Kortrijk