Schoolfietsen aankopen

Velo op School
Op dit moment is er in Vlaanderen één organisatie die zich toespitst op de aankoop van schoolfietsen: Velo op School. Velo op School ontwikkelt stevige en duurzame fietsen die gemakkelijk in onderhoud zijn (het onderhoud kan je trouwens uitbesteden aan Fiets&Werk). Sinds 2016 hebben ze ook fietsen voor het basisonderwijs. 
Info: www.veloopschool.be

Schoolfietsen huren

Fietsbieb
De fietsbieb heeft vestigingen over heel Vlaanderen. Scholen kunnen een lidmaatschap aangaan en zo per jaar fietsen lenen voor kinderen tot 12 jaar. Info: www.fietsbieb.be.

Op Wielekes
Bij deze 'bibliotheek van kinderfietsen' betaal je jaarlijks lidgeld en je ruilt de fiets voor een groter exemplaar indien nodig. Op Wielekes richt zich vooral op ouders, maar de nood van scholen wordt ook bekeken. Scholen kunnen bijvoorbeeld werken met een bon voor een bepaalde periode. Info: www.opwielekes.be.

Fietsotheek Mechelen
Dit fietsatelier in Mechelen leent kinderfietsen uit voor korte periodes, 13 euro per dag per fiets. Info: www.atelier-mechelen.be

Deelsystemen voor kinderfietsen

Overal in Vlaanderen schieten fietsdeelsystemen uit de grond: wordt de fiets te klein voor jouw kind, dan breng je hem terug en krijg je een groter model mee.

Het is zeker interessant om de mogelijjkheden in jouw regio te bekijken, en eventueel mee te delen aan de ouders. Of misschien kan de school wel een regeling treffen met het fietsdepot in kwestie. 
Enkele voorbeelden:

Materialen huren 

MOEV
Bij MOEV kan je materialen huren voor fietstraining: 

Alle info: www.moev.be