In een huis, twee tot drie keer uitvergroot, ervaren bezoekers de woonomgeving door de ogen van een jong kind. Het vernieuwde Reuzenhuis integreert virtual en augmented reality wat de leerervaring nog completer maakt.

Alles stond klaar om in 2020 het Reuzenhuis op te starten. Spijtig genoeg heeft Covid19 een stevige stok tussen de wielen gestoken. Toch hoopt de Gezinsbond dit jaar echt van start te gaan met het nieuwe Reuzenhuis.

"Voorlopig willen we op 15 mei 2021 in de Eskimofabriek in Gent de nieuwe tournee opstarten", vertelt Erik Boon, coördinator van het Reuzenhuis. "Een bezoek aan het Reuzenhuis kan volledig volgens de huidige coronamaatregelen. Toch houden we de data nog onder voorbehoud gezien we de toekomst niet kunnen voorspellen. Op onze website www.reuzenhuis.org vind je de laatste data en updates."

Het Reuzenhuis is absoluut de moeite om eens te bezoeken, zeker voor ouders van jonge kinderen of kleuterleerkrachten! Het is interessant om een huis te aanschouwen zoals je kind of kleinkind dat doet. Maar tegelijkertijd ontdek je dat die interessante wereld voor kinderen heel wat gevaren herbergt. En hoe je je woning veiliger kan maken.

De VSV leverde een bescheiden bijdrage aan de vernieuwde editie van het Reuzenhuis: ouders leren er hoe ze hun kind correct kunnen vastklikken in het juiste kinderzitje. En je krijgt ook de mogelijkheid om te 'leren fietsen' op een loopfiets, met tekst en uitleg over waar je precies moet op letten als je je kind leert fietsen of een fiets wil kopen.

Info over de reizende expo: www.reuzenhuis.org.