De figuurtjes Max en Lena van grafisch ontwerpster Vera Smeulders waarschuwen de Wuustwezelse kinderen al jarenlang voor de gevaren in het verkeer. Max en Lena maken elke keer opnieuw bij het begin van het schooljaar ouders en kinderen in een kort stripverhaaltje en een brief attent op verschillende verkeersgevaren. Ze vragen om extra voorzichtig en zichtbaar te zijn, en de richtlijnen van gemachtigde opzichters netjes op te volgen.
Veel kleurplezier!

Naast een stripverhaal, schitteren Max en Lena ook in verkeersveiligheidsfilmpjes: