De Grote Verkeerstoets

Elk schooljaar organiseert de VSV voor het vijfde leerjaar De Grote Verkeerstoets, een gratis online theorietoets waarin de leerlingen 25 meerkeuzevragen beantwoorden aan de hand van digitale foto's en filmpjes. Ze krijgen vragen over de verkeersregels, maar ook over gedrag en risicoperceptie van voetgangers en fietsers.

Als leerkracht of ouder krijg je door de toets een beeld van wat de kinderen al weten om goed te functioneren in het dagelijkse verkeer. Ook wordt meteen duidelijk aan welke verkeersregels en vaardigheden ze nog speciale aandacht moeten besteden.
Als alle leerlingen de toets hebben afgelegd, vind je hun resultaten automatisch in het online dossier en kun je gepersonaliseerde diploma's downloaden. Na afloop vind je ook een uitgebreid klasrapport op je websitedossier, met alle vragen, feedback, juiste antwoorden, pijnpunten. Ideaal om te gebruiken als nabespreking in de klas.

Eens je je klas hebt ingeschreven voor De Grote Verkeerstoets, kun je ook gebruik maken van de oefenwebsite (Dit is een onderdeel van www.verkeerstoets.be). Je vindt er vragenreeksen en lesmateriaal over de verschillende thema's en je kunt er als kers op de taart ook een oefentoets afleggen, gelijkaardig aan de echte toets.

LEUK!

• Alle leerlingen die een diploma behalen voor De Grote Verkeerstoets, krijgen als beloning een gratis toegangsticket voor Bobbejaanland (mits het gezelschap van een betalende persoon).
  • Deelnemen aan De Grote Verkeerstoets levert de school 1 punt op om een medaille Verkeer op school te behalen!
Bezoek de website
  • Doelgroep