Helm Op Fluo Top

Helm Op Fluo Top is een nieuw verkeersveiligheidsproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en een fluohesje kunnen aanmoedigen. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie. 

Oorsprong

Helm Op Fluo Top was initieel een project van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Met het project wil de politie kinderen sensibiliseren om zich zichtbaar en veilig in het verkeer te begeven door een fluohesje en een fietshelm te dragen. Alle basisscholen in de politiezone namen deel. Het project maakte dat het aantal kinderen dat een fluo hesje droeg naar school, met liefst 70% steeg! Op vraag van de politie heeft de VSV het project in 2014 uitgebreid naar de provincie Antwerpen. Na een positieve evaluatie wordt het nu in heel Vlaanderen aangeboden.

Hoe werkt het?

Elke leerling krijgt een persoonlijke stickerkaart. Wanneer de leerling ’s morgens met een fluohesje naar school komt, krijgt hij een sticker. Ook het dragen van een fietshelm levert een sticker op.
In de loop van het schooljaar kan de leerling, op basis van het aantal stickers op zijn kaart, een fikse korting of zelfs gratis toegang krijgen bij de deelnemende partners of bedrijven, zoals de Zoo Antwerpen of Planckendael.

Inschrijven?

Het project wordt volledig gratis aangeboden door de VSV. Scholen kunnen zich tot 30 september inschrijven via www.helmopfluotop.be en het aantal leerlingen opgeven. De VSV voorziet de nodige stickerkaarten en stickers, affiches en flyers voor de ouders. Het project wordt uitgevoerd op school van de herfstvakantie tot de krokusvakantie (tijdens de ‘donkere’ maanden). Na afloop wordt gevraagd een kleine enquête in te vullen.

Samengevat: een gemakkelijke en leuke manier om op school aan zichtbaarheid te werken! Aarzel niet en schrijf je school nu in op www.helmopfluotop.be

Publicaties

Bezoek de website
 • Doelgroep

  Basisonderwijs
 • Voor wie

  Heel de school
 • Inschrijven / Bestellen

  mogelijk vanaf 03/09/15 tot 23/10/15
 • Examen

  vanaf 03/11/15 tot 15/02/16

Andere projecten