Medailles Verkeer op School

Scholen die samen met de VSV werken aan verkeer en mobiliteit, worden daarvoor beloond met Verkeer op School-medailles. Elk VSV-initiatief waaraan je school deelneemt, levert een punt op. Scholen die minstens drie punten halen, krijgen een bronzen medaillepakket. Vanaf zes punten heb je recht op een zilveren medaille, en negen punten of meer levert een gouden medaillepakket op.

Hoe punten verdienen?

Leer je kinderen veilig STAPPEN met
-het Voetgangersbrevet Brons (laatste kleuterklas): 1 punt
-het Voetgangersbrevet Zilver (eerste graad + derde leerjaar): 1 punt
-Het Grote Voetgangersexamen (Voetgangersbrevet Goud) (vierde leerjaar): 1 punt

Leer je leerlingen vaardig FIETSEN via
-het Loopfietsbrevet (kleuters): 1 punt
-het Fietsbrevet Brons (eerste graad): 1 punt
-het Fietsbrevet Zilver (tweede graad): 1 punt
-Het Grote Fietsexamen (Fietsbrevet Goud) (zesde leerjaar): 1 punt

Test de kennis van je leerlingen via De Grote Verkeerstoets (vijfde leerjaar): 1 punt

Neem deel aan Helm Op Fluo Top (heel de school): 1 punt

Schakel verkeersouders in en zorg dat ze (gratis) geregistreerd zijn op www.verkeersouders.be: 1 punt, ongeacht het aantal verkeersouders.

Neem deel aan één (of meer) van onze praktijkgerichte begeleidingen op maat: 1 punt per vorming, ongeacht hoeveel leerkrachten aanwezig zijn.

Neem deel aan het tweejaarlijkse Congres Verkeer op School of aan de jaarlijkse Dag Verkeer op School1 punt.

Hoe een medaille behalen?

Met elk van bovenstaande VSV-initiatieven verdient je school 1 punt. Afhankelijk van het aantal punten dat je school haalt, kun je deze medailles winnen:
3 punten: bronzen medaillepakket
6 punten: zilveren medaillepakket
9 punten: gouden medaillepakket

Bij elk pakket krijg je:

• een medaille Verkeer op School om aan de schoolpoort te hangen;
  • een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite;
  • een GRATIS beloning naar keuze: 1 cadeau bij een bronzen of kleutermedaille, 2 cadeaus bij een zilveren medaille, 3 bij een gouden medaille.

De beloningen waaruit je kunt kiezen:

• 10 wegwijzers in stevig plastic (om de route van een fiets- of voetgangersexamen te bewegwijzeren)
  • 5 klemborden (voor de controleurs)
  • een pakketje van 30 loopfietsbrevetten (1e + 2e kleuterklas, brevetten + stickers)
  • een pakketje van 30 voetgangersbrevetten Brons (2e + 3e kleuterklas, brevetten + stickers)
  • een pakketje van 30 voetgangersbrevetten Zilver (1e graad, brevetten + stickers)
  • een pakketje van 30 fietsbrevetten Brons (1e graad, brevetten + stickers)
  • een pakketje van 30 fietsbrevetten Zilver (2e graad, brevetten + stickers)

Kleuterscholen

Voor aparte kleuterscholen (scholen die enkel en alleen een kleuterafdeling hebben) geldt een aparte regeling, gezien het aanbod voor kleuterscholen beperkter is. Zij verdienen punten met het Voetgangersbrevet Brons, het Loopfietsbrevet, het inschakelen van verkeersouders en het volgen van een opleiding Verkeer op School. Kleuterscholen die minstens 3 punten halen ontvangen een kleutermedaillepakket.

Wanneer?

Begin oktober 2017 krijg je een mail van de VSV met daarin vermelding van het aantal punten dat je school verdiend heeft volgens onze databank. Je wordt gevraagd deze gegevens te bevestigen via een link en te kiezen welke beloning(en) je gratis wilt ontvangen. Na je bevestiging wordt het medaillepakket in de loop van november bezorgd aan de school. Volledig gratis.

Belangrijk!

Geen paperassen, geen bijkomend papierwerk, geen extra inschrijvingen. Alles wordt automatisch opgevolgd door de VSV.

Voorbeeld

Je school geeft fietsles met behulp van de Fietsbrevetten Brons en Zilver (2 punten), organiseert Het Grote Fietsexamen (1 punt), neemt deel aan De Grote Verkeerstoets (1 punt), twee leerkrachten zijn naar de Dag Verkeer op School gekomen (1 punt), en er zijn 4 geregistreerde verkeersouders (1 punt): in totaal 6 punten: ZILVER!

• Doelgroep

Basisonderwijs