Mobibus

Wat is de Mobibus?

De Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt op de 2de graad van het secundair onderwijs. De bus is onderverdeeld in verschillende modules. Daarin komen de volgende 5 onderwerpen aan bod:

• dode hoek
  • duurzame mobiliteit
  • zichtbaarheid
  • fiets
  • bromfiets

Doelgroep

De Mobibus richt zich tot de 2de graad (3de en 4de jaar) secundair onderwijs. Dankzij een lift is de mobiele doetentoonstelling ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Hoe werkt het?

De VSV stelt volgend tijdsschema voor. Indien scholen een andere timing wensen, moet dat via de gemeente of politiezone op voorhand afgesproken worden. De duur van de sessie (80 minuten) kan niet gewijzigd worden.

Uur

9.00 – 10.20 uur             klas 1

10.20 – 10.40 uur          pauze

10.40 – 12.00 uur          klas 2

12.00 – 13.00 uur          middagpauze

13.00 – 14.20 uur          klas 3

14.20 – 14.30 uur          pauze

14.30 – 15.50 uur          klas 4

Let op: als gemeentebestuur of politiezone stel je in overleg met de scholen een tijdsschema op. Je zorgt ervoor dat er elke dag 4 groepen van maximum 24 leerlingen de bus bezoeken. Per week gaat het dus om 16 groepen. Streef naar een maximale bezetting waarbij de klasgroepen aansluitend de Mobibus bezoeken en laat geen uren open.

De bus is erg gewild en altijd in een mum van tijd volgeboekt. Als je vaststelt dat je niet alle lesuren op de gereserveerde dagen ingevuld krijgt, laat dat dan ten laatste 2 maanden voor de komst van de bus weten. Zo kan de VSV andere gemeenten/politiezones contacteren en de Mobibus misschien toch nog volboeken.

Taken van de school

Als school zorg je ervoor dat:

• de leerlingen weten wat ze mogen verwachten
  • de klassen begeleid worden door een leerkracht
  • je de gevraagde gegevens tijdig aan de gemeente of politiezone doorgeeft

De gemeente of politiezone heeft de gevraagde gegevens nodig om de invulfiche volledig te kunnen invullen. Die gegevens gebruikt de VSV om vlot te kunnen communiceren met de school, ook tijdens het voor- en natraject.

Prijs

Je betaalt 750 euro voor een week (exclusief woensdagen) of 400 euro voor twee dagen. Na inschrijving ontvang je een factuur van de VSV.

Reserveren

Wil je de Mobibus reserveren? Dat kan enkel als je een gemeentebestuur of politiezone bent. Individuele scholen kunnen de bus niet reserveren.

Lees vóór de reservatie de 'algemene voorwaarden' in het document dat je hieronder kunt downloaden. Ga dan naar het reservatieschema waar je maximaal twee opeenvolgende weken per schooljaar kunt reserveren door een dag in een vrije week aan te klikken en daarna het aanvraagformulier dat verschijnt, in te vullen.

Gereserveerd! Wat nu?

1. Je inschrijving is pas definitief als je een bevestigingsmail ontvangen hebt.

2. Daarna contacteren we je per mail voor de praktische afspraken.

3. De Mobibus komt ter plaatse, een VSV-medewerker zet alles klaar en zorgt samen met de leerkrachten voor een goed verloop van het bezoek aan de Mobibus.

Lees onderstaande documenten grondig door. Ze zijn essentieel om het bezoek van de Mobibus vlot te laten verlopen.

Meer info: Tel. 015 64 10 78, mobibus@vsv.be

• Doelgroep

Secundair Onderwijs
  • Voor wie