Mobibus

De Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt op de tweede graad van het secundair onderwijs. Deelnemen aan het verkeer is een complexe zaak, zeker voor jongeren. Uit de ongevallenstatistieken blijkt dat in de leeftijdscategorie van 15- tot 29-jarigen het verkeer doodsoorzaak nummer 1 is. Het is dan ook levensbelangrijk dat jongeren de nodige kennis en vaardigheden aanleren om zich veilig in het verkeer te begeven. Daarnaast is het ook van belang dat jongeren zich op een duurzame manier leren te verplaatsen.

Als uitgangspunt voor de doe-tentoonstelling Mobibus wordt het Educatief actieplan verkeers- en mobiliteitseducatie voor het secundair onderwijs gebruikt (educatieve uitgave - VSV 2010). Op basis van het actieplan werkt de Mobibus met vijf modules die extra aandacht verdienen in de tweede graad secundair onderwijs.

Prijs
Je betaalt 750 euro voor een week (exclusief woensdagen). Na inschrijving ontvang je een factuur van de VSV.

Reserveren
Wil je de Mobibus reserveren? Dat kan enkel als je een gemeentebestuur of politiezone bent. Individuele scholen kunnen de bus niet reserveren.

Lees vóór de reservatie de 'algemene voorwaarden' in het document dat je hieronder kan downloaden. Ga dan naar het reservatieschema waar je maximaal twee opeenvolgende weken per schooljaar kan reserveren door een dag in een vrije week aan te klikken en daarna het aanvraagformulier in te vullen. In weken die al bezet zijn, staat de naam van de gemeente of politiezone ingevuld.

Meer info
Tel. 015 44 61 37, mobibus@vsv.be, www.mobibus.be

Publicaties

  • Doelgroep

    Secundair Onderwijs
  • Voor wie

    3de en 4de jaar

Andere projecten

weergeven

Verkeersweken

Alle graden
Weergeven

Dag Verkeer op School

Leerkrachten, verkeersouders, directie
Weergeven

Webshop Verkeer op School

Leerkrachten en verkeersouders