Rijbewijs Op School

Dankzij Rijbewijs op School kunnen leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs op school lessen theorie volgen en vanaf de leeftijd van 17 jaar het theorie-examen rijbewijs B afleggen. Dat betekent dat elk schooljaar meer dan 40.000 Vlaamse leerlingen de kans krijgen om hun voorlopig rijbewijs te halen op de schoolbanken en tegelijk professionele vorming krijgen, met aandacht voor milieu en duurzame mobiliteit. Via Rijbewijs op School wil de VSV jongeren een betere basis meegeven voor ze hun rijbewijs halen.

Rijbewijs op School beschikt ook over een digitaal leerplatform. Leerlingen kunnen op dit online platform via een persoonlijk account oefenen voor hun theorie-examen. Ze volgen hun resultaten nauwgezet op en downloaden de presentaties van de lesgever en de leidraad theorie voor de leerlingen. Lesgevers kunnen hun leerlingen beter opvolgen: ze geven online taken, zetten hun lesmateriaal online of gebruiken kant-en-klare presentaties.

Bezoek de website
  • Doelgroep