Verkeer op School - Begeleiding op maat

Verkeers- en mobiliteitseducatie?

Hoe begin je aan de organisatie van een voetgangers- of fietsexamen? Wat is de verticale leerlijn ter voorbereiding daarvan vanaf de kleuterschool? Hoe kun je goede verkeerslessen aanbieden per leeftijd in basis- en secundair onderwijs?

Is de goesting groot om met verkeers- en mobiliteitseducatie aan de slag te gaan, maar heb je nog vragen rond de aanpak? Dan komen wij gratis naar je toe om een programma op maat uit te werken! Alle VSV-presentaties en -begeleidingen voor directies, leerkrachten, verkeersouders en politiemensen zijn gratis. We vragen wel dat er minstens 10 aanwezigen zijn.

Aanbod voor het basisonderwijs

VSV-presentatie: op een scholenoverleg komt de VSV haar aanbod voor het basisonderwijs toelichten via een presentatie van een half uurtje. Na deze presentatie kunnen geïnteresseerde scholen eventueel een afspraak maken voor een Begeleiding op Maat, waarin dieper wordt ingegaan op een bepaald thema.

Begeleiding op Maat: voor minstens 10 leerkrachten van verschillende scholen over Verkeer op School (thema, datum en plaats naar keuze)

• Uitwerken van een leerlijn stappen en trappen van de eerste kleuterklas tot het zesde leerjaar.
  • Praktische organisatie van een voetgangers- of fietsexamen.
  • Andere (thema kan op voorhand besproken worden)

Neem voor een afspraak contact op met Bart Nobels via bart.nobels@vsv.be of gsm 0496 38 22 16 . Basisscholen die deelnemen aan een gratis Begeleiding op Maat verdienen hiermee een extra punt om een medaille Verkeer op School te behalen.

Aanbod voor het secundair onderwijs

Begeleiding op maat (datum en plaats naar keuze):

• Uitwerken van een leerlijn verkeers- en mobiliteitseducatie op maat van uw school.
  • Begeleiden van een Werkgroep Verkeer op School
  • Workshops voor leerkrachten: fietsen in groep, busevacuatie, verplaatsingen te voet of met de fiets.
  • Andere (naar keuze)

Neem voor een afspraak contact op met Erik Thys via erik.thys@vsv.be of tel. 015 63 14 03.

Aanbod voor lokale overheden en/of politie

Organiseert jouw gemeente, stad, provincie of politiezone een periodiek overleg met afgevaardigden van verschillende scholen, directies, politiemensen of ambtenaren die ondersteuning bieden bij verkeers- en mobiliteitseducatie? Dan komt de VSV daar met alle plezier haar aanbod toelichten met een presentatie van een half uurtje, volledig gratis! Neem voor een afspraak contact op met Bart Nobels via bart.nobels@vsv.be of gsm 0496 38 22 16.

• Doelgroep

Basisonderwijs
    Secundair Onderwijs
  • Voor wie