Verkeersouders

Verkeersouders zijn vrijwilligers die een handje toesteken tijdens verkeersactiviteiten op school. Dat kan gaan van een controlepunt bemannen tijdens het fietsexamen, kinderen helpen oversteken aan de schoolpoort tot een fietspooling organiseren of een hele verkeersweek in mekaar steken.

Registreren als verkeersouder is gratis en levert alleen maar voordelen op! Zo krijgen verkeersouders na inschrijving een mooi fluo hesje opgestuurd, ontvangen ze de digitale nieuwsbrief Verkeer op School en worden ze een keer per jaar beloond met de Dag van de Verkeersouder.

De VSV heeft ook een educatief pakket ontwikkeld voor verkeersouders waarin ze al het materiaal en informatie vinden om een fietscontrole te organiseren op school.

Leuk

Als een school werkt met verkeersouders die geregistreerd zijn bij de VSV, levert dit een extra Verkeer op School-punt op! Hiermee kan je school een bronzen, zilveren of gouden medaille Verkeer op School behalen!

Bezoek de website
  • Doelgroep

Basisonderwijs
  • Voor wie