Voetgangersbrevet Brons

Een educatief lespakket met oefeningen en speltips om te werken rond zintuiglijke en motorische vaardigheden. De kleuters leren voornamelijk waar het veilig is om te stappen. Zo worden ze voorbereid om in de derde kleuterklas de eindproef voor het Voetgangersbrevet Brons af te leggen. Om dit brevet te halen moeten de kleuters, hand in hand met een volwassene, een parcours afleggen in het echte verkeer en deze vaardigheden tot een goed einde brengen:

• langs de huizenkant stappen,
  • stoppen aan de stoeprand,
  • oversteken op een zebrapad.

Het Voetgangersbrevet Brons (handleiding + 30 brevetten en stickers) kost € 10 en kun je bestellen via webshop.verkeeropschool.be. Je kunt de brevetjes met stickers hier ook apart per 10 aankopen voor € 2.

Werken met het Voetgangersbrevet Brons, levert 1 punt op om een medaille Verkeer op School te halen! Scholen die een medaille behaald hebben, kunnen dit pakket ook als beloning kiezen.

Bezoek de website
  • Doelgroep