Workshops op maat

Wil je jouw school (nog) meer verkeersactief maken en wil je daarbij graag ondersteuning? De VSV heeft het perfecte aanbod. Onze lesgever komt naar jouw school en geeft een workshop die je zelf kan kiezen naargelang de interesse van de school. Dit kan op een (halve) dag naar keuze of tijdens een pedagogische studiedag.

Heb je interesse in een workshop? Neem dan contact op met begeleidingopmaat@vsv.be of tel. 015 64 10 76.

Basisonderwijs

Voor basisscholen bieden we vier workshops aan:

• Hoe organiseer je het Grote Voetgangers- en Fietsexamen?
  • De leerlijn verkeer voor het basisonderwijs
  • Veilige schoolomgeving en schoolroutes
  • Dode hoek
  • Verkeersthema naar keuze (op maat van je school)

Secundair onderwijs

Voor secundaire scholen bieden we twee workshops aan:

Buitengewoon onderwijs

Gemeentebesturen en/of politiezones

• Hoe een verkeerseducatieve route (VERO) of een vast fietsexamenparcours opmaken en bewegwijzeren in de gemeente?
    (we bekijken samen welke route, welke vaardigheden erin opgenomen moeten worden, hoe de vaardigheden beschrijven, wegwijzers, fietsen en/of stappen ...)

De workshops zijn gratis en zijn bedoeld voor leerkrachten (van je eigen school, maar ook van een school in de buurt), directie, verkeersouders, mobiliteitsambtenaren en/of politiemensen.

Presentatie VSV

Een medewerker van de VSV komt tijdens een scholen- of directieoverleg (vaak in het gemeentehuis), of op een werkgroep Verkeer van je school, het VSV-aanbod toelichten met een presentatie van een half uurtje.
Neem voor een afspraak contact op met Bart Nobels via bart.nobels@vsv.be of gsm 0496 38 22 16.