Presentatie

Op een scholen- of directieoverleg (vaak in het gemeentehuis) komt de VSV haar aanbod toelichten met een presentatie van een half uurtje. Neem voor een afspraak contact op met Bart Nobels via bart.nobels@vsv.be of gsm 0496 38 22 16.

Workshops op maat

Wil je jouw school (nog) meer verkeersactief maken en wil je daarbij graag ondersteuning? De VSV heeft het perfecte aanbod. Onze lesgever komt naar jouw school en geeft een workshop die je zelf kan kiezen naargelang de interesse van de school. Dit kan op een (halve) dag naar keuze of tijdens een pedagogische studiedag.

We bieden zowel workshops voor het basis- als het secundair onderwijs aan:

Basisonderwijs

Voor basischolen bieden we drie workshops aan:

• Hoe organiseer je het Grote Voetgangers- en Fietsexamen?
  • De leerlijn verkeer voor het basisonderwijs
  • Veilige schoolomgeving en schoolroutes

Secundair onderwijs

Voor secundaire scholen bieden we twee workshops aan:

• Veilige schoolomgeving en schoolroutes
  • Fietsen in groep

De workshops zijn gratis, maar ze kunnen enkel plaatsvinden als er minstens tien deelnemers zijn. Dat mogen leerkrachten (eventueel van een school in de buurt), maar ook verkeersouders, mobiliteitsambtenaren of politiemensen zijn.

Heb je interesse in een workshop of heb je hulp nodig met het samenstellen van een tienkoppige groep? Neem dan contact op met begeleidingopmaat@vsv.be.