Wie krijgt verkeersles?
"Elke klas werkt op haar manier rond verkeerseducatie. Dat kan gaan van een verkeersbeleving over een fietsparcours tot zelfstandig het openbaar vervoer leren gebruiken."

Wat houden de  verkeerslessen in?
"We werken rond verschillende thema's: fluo, dode hoek, verkeersborden, fiets- en voetgangerstraining, onderdelen van de auto en de fiets, openbaar vervoer, verkeerswandelingen in de schoolomgeving.
Onze twee grote acties zijn de zichtbaarheidsactie HAPPY IN FLUO en een verkeerstweedaagse (zie bijlage onderaan). Tijdens het jaar organiseren we ook nog kleinere acties zoals het BOBBI-project of de Mobibus."

Wat is haalbaar voor jullie leerlingen? Wat werkt? Wat niet?
"Wij werken met een uitgebreide doelgroep gaande van kinderen die werken op een basaal niveau tot jongeren die later tewerkgesteld zullen worden in een beschutte werkplaats. Het is altijd uittesten wat werkt en niet werkt bij onze leerlingen, omdat er zoveel verschil is in niveau. Wanneer we acties organiseren, proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met elke doelgroep en ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen."

Welke uitdagingen zien jullie nog voor de toekomst?
"We willen ‘verkeer’ graag zichtbaar maken in het schoolgebouw zodat leerlingen er dagelijks mee in contact komen. Zo denken we eraan om verkeersborden op te hangen. We zouden nog meer willen inzetten op verkeerseducatie in samenwerking met onze partners en eventueel nieuwe partners."

Heb je nog bruikbare tips?
"Uit de voorbije jaren hebben we geleerd dat het mogelijk is om met elk niveau rond verkeer te werken.
Dus onze tip: GEWOON DOEN en vergeet zeker niet om feedback te vragen aan je collega’s."