De school

De Balderschool heeft ongeveer 120 leerlingen. de meeste leerlingen komen van de randgemeenten met de schoolbus naar school. Leerlingen die dichterbij wonen komen te voet of met de fiets. Enkele leerlingen worden met de auto gebracht. Type: basisaanbod en type 9. De school werkt met pedagogische eenheden. Elke groep wordt samengesteld aan de hand van het niveau en een beetje volgens leeftijd.

De verkeersshow

De verkeersshow wordt georganiseerd door de gemeente voor alle lagere scholen. De show vindt op meerdere dagen plaats in de parochiezaal. "De weken voor de verkeersshow werken we in de klas rond het thema verkeer (verkeersborden, …)", vertelt Anja. "Maar de show zelf is het hoogtepunt! De presentatoren komen dan aan met een motor en vertellen daar al eerst over. Voorts worden er proeven gedaan met de leerlingen, zoals hoe correct een zebrapad oversteken."

"Er worden ook quizvragen gesteld en bij elk juist antwoord koppelen ze daar een liedje aan (bv. 'Met de trein naar Oostende'). De leerlingen mogen meezingen en meedansen. Er worden vooral liedjes gebruikt van Ketnet en Tik Tok."

"We doen ook wedstrijdjes tussen jongens en meisjes en spelen in op de creativiteit van de groep. Doordat het zo plezant is allemaal, vergeten de leerlingen ook de boodschap niet"

Op het einde van de show krijgen alle leerlingen een fluorugzakhoes mee naar huis.