Hieronder vind je de partners en beloningen voor het huidige schooljaar. Alle info over de editie van 2021-2022 volgt zo snel mogelijk.

 

Pakket: aanmoedigingsbeloning

Elke school die zich inschrijft voor Helm Op Fluo Top krijgt niet alleen een gratis pakket met mooi materiaal om de actie te organiseren, maar ook met 20 fluohesjes voor kleuters! Een aanmoedigingsbeloning om rond zichtbaarheid te werken op school. De Skoebidoehesjes worden aangeboden door CM Gezondheidsfonds. Bovendien kunnen klassen sparen voor extra fluohesjes via de klasposter (zie hieronder).

Stickerkaart en stickertjes: individuele prijzen

Elke leerling die deelneemt aan Helm Op Fluo Top krijgt een stickerkaart. Daarop staan 50 stickervakjes. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie. Wie naar school komt en fluokledij draagt, krijgt een stickertje. Ook een fietshelm dragen levert een stickertje op. Wie elke dag fluokledij of een helm draagt, heeft zijn kaart dus zeker tegen de krokusvakantie vol.

Fietsers die een fietshelm én een hesje dragen, krijgen hun kaart in principe sneller vol. Scholen die willen, kunnen die leerlingen laten verdersparen voor een klasprijs. Zo blijven ze toch gemotiveerd tot aan het einde van de actie.

De beloningen op de stickerkaart (meer info onderaan)

 • 17 stickers: leerlingen kunnen deelnemen aan een individuele wedstrijd en zo mooie prijzen winnen van Nutcase, Gofluo, Wowow, Torfs, AS Adventure of JBC
 • 34 stickers: leerlingen hebben met hun kaart gratis toegang tot ZOO Serpentarium in Blankenberge. 
 • 50 stickers: gratis toegang tot ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael

 

Klasposter: klassikale prijzen

Om kans te maken op de prijzen van de klasposter laat je leerlingen die zowel een hesje als een helm dragen en hun kaart dus snel vol hebben (en kinderen die maar af en toe te voet of met de fiets naar school komen en hun kaart daardoor niet (half)vol zullen krijgen) verder sparen op de klasposter.
Stuur vóór 14 maart 2021 een leuke foto van je leerlingen bij hun volle klasposter naar helmopfluotop@vsv.be met als onderwerp ‘Niet bang voor het donker’. Vermeld de naam en het adres van de school, de provincie, de contactpersoon voor Helm Op Fluo Top en de naam van de klas. De winnaars worden bekendgemaakt in april 2021. 

De prijzen voor de klasposter (meer info onderaan)

 • ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mét rondleiding*! 
 • Cartoon Network beloont 12 klassen met een bezoek van de Ben 10 stormbaan!
 • Daarnaast schenkt Nutcase een lading van hun prachtige fietshelmen aan 5 volledige klassen.
 • Skoebidoe, de kinderservice van CM, voorziet 5 klassen van kleuterfluohesjes.
 • Ten slotte krijgen 6 klassen een bezoek van een lokale ijskar, met voor iedereen een ijsje.

Inschrijving: GRATIS PAKKET

Skoebidoe, de kinderservice van CM schenkt 20 kleuterhesjes aan elke school die zich inschrijft voor Helm Op Fluo Top (max. 1500 scholen). De hesjes (met ludiek opschrift) worden mee opgestuurd met het campagnemateriaal.

Vakje 17 stickerkaart: WIN WIN WIN met de WEDSTRIJD

Leerlingen die 17 stickers verzameld hebben, kunnen meedoen aan een wedstrijd. Het wedstrijdformulier verschijnt in de week van 11 november op deze website. Deelnemen kan tot en met 14 maart 2021.

 • Ze kunnen samen met vier vriendjes elk een fietshelm van Nutcase winnen die ze volledig zelf mogen versieren, met de hulp van een professionele tekenaar.

 • Of ze maken kans op 1 van de 50 waanzinnig leuke bodyglowers van het Belgische merk Gofluo.

 • JBC geeft dan weer 50 cadeaucheques van 25 euro aan de winnende fluotoppers.

 • 50 kinderen maken kans op een daypack van AS Adventure ter waarde van 79,95 euro! Het gaat om een dagrugzak van O'Neill met reflecterende print, afzonderlijk laptopvak en 
  zijvak voor bv. een drinkfles.

 • Wowow schenkt 100 fluohesjes, te kiezen uit Crazy monster, Wowow jacket of Nutty jacket voor Kids en Lucy en Roadie voor volwassenen en 100 fluo goodiebags.

 • Daarnaast zorgt Torfs voor 150 fluohesjes.

Vakje 34 stickerkaart: 1+1 GRATIS NAAR ZOO SERPENTARIUM

Helaas, ZOO Serpentarium in Blankenberge sluit definitief zijn deuren. De lange verplichte sluiting door corona, aanhoudende hoge vaste kosten, uitdagingen qua infrastructuur en een onzekere toekomst leidden tot deze moeilijke beslissing. Dat houdt ook in dat de gratis toegang tot deze attractie met de halfvolle stickerkaart van Helm Op Fluo Top niet meer mogelijk is.

Vakje 50 stickerkaart: 1+1 GRATIS NAAR ZOO ANTWERPEN OF ZOO PLANCKENDAEL

Bij afgifte van een volle stickerkaart krijgt de leerling gratis toegang tot ZOO Antwerpen (Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen) of ZOO Planckendael (Leuvensesteenweg 582, 2812 Muizen), mits vergezeld van een betalende volwassene aan standaard individueel tarief per stickerkaart. Aanbod geldig van 01/03/2021 t/m 30/09/2021. Niet geldig in schoolverband. Niet cumuleerbaar met andere kortingsacties of voordelen, bedrijfstickets of andere extern aangekochte tickets, met uitzondering van het ZOO-abonnement, B-Dagtrips en e-tickets (vooraf) aangekocht op de website van ZOO Serpentarium, ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Deze actie is enkel geldig voor een kind (3-12 jaar). Kopieën worden niet aanvaard. Actie niet terugbetaalbaar op reeds eerder aangekocht ticket voor het kind. Niet inwisselbaar in speciën. De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in ZOO Planckendael. Check de openingsuren op zooantwerpen.be en zooplanckendael.be.
Kinderen die een ZOO/Planckendael-abonnement hebben, mogen bij afgifte van de volle stickerkaart een vriendje meebrengen dat gratis toegang krijgt mits vergezeld van een volwassen abonnee of andere betalende volwassene aan standaard individueel tarief.

Klasposter: KLASUITSTAP 

ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mét rondleiding*! 

*De school kiest zelf of ze naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael gaat en spreekt in overleg met het gekozen park een datum af voor het bezoek. Een klas bestaat uit maximum 26 personen (inclusief leerkracht).

Klasposter: STORMBAAN

In 12 scholen komt Cartoon Network de Ben 10 stormbaan plaatsen, op een moment naar keuze (schoolfeest, een mooie lentedag, een dag om het einde van de proefperiode te vieren, ...). Klimmen, springen, sprinten en glijden: op de Ben 10 stormbaan kan het allemaal! Op dit opblaasbare hindernissenparcours van ruim 17 meter lang waan je jezelf als een echte superheld, net als Ben 10 en zijn vrienden! 

Scholen voorzien zelf: 

 • een ruimte met vlakke ondergrond van 25 bij 15 meter voor de attractie (attractie: 17,5m x 3,5m)
 • elektriciteit
 • nadars
 • helpende handen bij op- en afbouw.

Klasposter: FIETSHELMEN VOOR DE HELE KLAS

Nutcase schenkt een lading van hun prachtige fietshelmen aan vijf volledige klassen.

Klasposter: IJSJES 

Zes klassen krijgen een bezoek van een lokale ijskar, met voor iedereen een ijsje.
Smakelijk allemaal!

Een leuk voorsmaakje van de Ben 10 stormbaan: