VSV - Congres Verkeer op School

Het Congres Verkeer op School vindt ook in 2020 plaats.

VSV - Begeleidingen op Maat

Wil je een fietsexamen organiseren maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan mag je de VSV contacteren voor een begeleiding op maat. Een medewerker van de VSV komt ter plaatse uitleggen hoe je het best te werk kan gaan om fietstraining of Het Grote Fietsexamen te organiseren. Voorwaarde: er moeten minstens 10 personen aanwezig zijn.

Neem contact op met lien.meulendijks@vsv.be.

Politie en Gemeente

Als politiezone ben je een grote meerwaarde bij de organisatie van Het Grote Fietsexamen! Vele leerkrachten ervaren nog altijd een drempel om met hun leerlingen het echte verkeer in te trekken, de aanwezigheid van politie helpt hen hierover.

Je kan bijvoorbeeld:

• het parcours mee uitstippelen
  • een fietscontrole organiseren
  • instaan voor de veiligheid tijdens Het Grote Fietsexamen
  • een controlepost bemannen tijdens Het Grote Fietsexamen

Gemeentebestuur

Als gemeentebestuur kan je:

• materiaal ter beschikking stellen van de scholen om fietsles te geven (uitleendienst)
  • enkele controleurs ter beschikking stellen tijdens Het Grote Fietsexamen
  • instaan voor de bewegwijzering van het parcours (sommige gemeenten voorzien een vast fietsparcours zodat kinderen en ouders ook in gezinsverband kunnen oefenen)
  • de Fietsbrevetten Goud uitreiken tijdens een ‘officieel’ momentje
  • een leuke attentie voorzien voor de deelnemende leerlingen