Praktisch stappenplan

1. Schrijf je zesde leerjaar in: klik op de inschrijvingsknop op www.hetgrotefietsexamen.be en kies je school uit de lijst (TIP: zoek op straatnaam).

2. Kies of je een pakket wil ontvangen met of zonder handleiding (de handleiding is ook online raadpleegbaar of heb je misschien nog van vorig schooljaar)

Kies of je papieren Fietsbrevetten Goud in het pakket wil of de brevetten liever digitaal invult.

3. Vul je contactgegevens in, het aantal klassen en leerlingen en de examendatum.

De examendatum is belangrijk. Op basis van die datum zal je enkele informatieve mails ontvangen. Als de datum mocht veranderen, neem dan contact op met de VSV.

4. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail en versturen we je pakket(ten). In de mail zit meteen ook een link naar de brevettenpagina om de fietsbrevetten digitaal aan te maken. Hier kan je eventueel al de namen van je leerlingen invoeren. Maar je kan de brevetten dus ook handmatig invullen als je kiest voor een pakket mét fietsbrevetten.

5. Download zo nodig de rest van het materiaal (rugnummers, wegwijzers, controlefiches) onder het tabje ‘Materiaal en downloads’. Zorg dat je leerlingen goed voorbereid zijn. Je kan hen het filmpje tonen over de vaardigheden.

6. Twee weken voor het fietsexamen ontvang je nog een mailtje met praktische tips en tricks.

7. De dag na het fietsexamen ontvang je een laatste mail met een korte evaluatie waarin we vragen hoeveel leerlingen geslaagd zijn.

8. Laat de leerlingen (als je dat wil) een zelfevaluatie invullen (ook bij 'Materiaal en downloads').

9. Als alles in orde is, krijg je een punt om een medaille verkeer op School te behalen!