VSV - Congres Verkeer op School

Het Congres Verkeer op School vindt ook in 2020 plaats.

VSV - Begeleidingen op Maat

Wil je een voetgangersexamen organiseren maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan mag je de VSV contacteren voor een begeleiding op maat. Een medewerker van de VSV komt ter plaatse uitleggen hoe je het best te werk kan gaan om voetgangerstraining of Het Grote Voetgangersexamen te organiseren. Voorwaarde: er moeten minstens 10 personen aanwezig zijn.

Neem contact op met lien.meulendijks@vsv.be.

Politie en Gemeente

Als politiezone ben je een grote meerwaarde bij de organisatie van Het Grote Voetgangersexamen! Vele leerkrachten ervaren nog altijd een drempel om met hun leerlingen het echte verkeer in te trekken, de aanwezigheid van politie helpt hen hierover.

Je kan bijvoorbeeld:

• het parcours mee uitstippelen
  • instaan voor de veiligheid tijdens Het Grote Voetgangersexamen
  • een controlepost bemannen tijdens Het Grote Voetgangersexamen

Gemeentebestuur

Als gemeentebestuur kan je:

• enkele controleurs ter beschikking stellen tijdens Het Grote Voetgangersexamen
  • instaan voor de bewegwijzering van het parcours (sommige gemeenten voorzien een vast voetgangersparcours zodat kinderen en ouders ook in gezinsverband kunnen oefenen)
  • de Voetgangersbrevetten Goud komen uitreiken (wat extra cachet kan nooit kwaad)
  • eventueel een leuke attentie voorzien voor de deelnemende leerlingen.