Praktisch stappenplan

1. Schrijf je school in.

Klik op de inschrijvingsknop op www.hetgrotevoetgangersexamen.be en kies je school uit de lijst (TIP: zoek op straatnaam).

2. Kies of je een pakket wil ontvangen met of zonder handleiding (de handleiding is ook online raadpleegbaar of heb je misschien nog van vorig schooljaar)

Kies of je papieren Voetgangersbrevetten Goud in het pakket wil of de brevetten liever digitaal invult.

3. Vul je contactgegevens in, het aantal klassen en leerlingen en de examendatum.

OPGELET: als de examendatum nog zou veranderen, kan je dat het best laten weten via voetgangersexamen@vsv.be. Op basis van die datum houden we je immers op de hoogte van het project.

4. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail en versturen we je pakket(ten). Per klas krijg je een pakket opgestuurd met een klasaffiche, 30 flyers voor de ouders, 30 stickertjes voor de leerlingen, (desgewenst) een handleiding en (desgewenst) 30 Voetgangersbrevetten Goud. In de bevestigingsmail vind je de link naar de klaspagina waarop je de namen van de leerlingen kan ingeven, en later de brevetten downloaden.

5. Download de rest van het materiaal (rugnummers, wegwijzers, controlefiches) onder het tabje 'Materiaal en downloads'.

6. Op de dag van het voetgangersexamen ontvang je een mail met een korte enquête waarin we vragen hoeveel leerlingen geslaagd zijn.

7. Vul de voetgangersbrevetten in (online of handmatig) en print ze af. Hier hangt een gratis ticket voor Bobbejaanland aan!

8. Laat de leerlingen (als je dat wil) een zelfevaluatie invullen (ook bij 'Materiaal en downloads').

9. Als alles in orde is, krijg je een punt om een medaille verkeer op School te behalen!