De Mobibus heeft vanwege de coronamaatregelen helaas een tijdje niet kunnen uitrijden, maar wij hopen de bus vanaf september weer naar je toe te laten komen! De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zullen na de Paasvakantie geopend worden. Heb je interesse in het boeken van de Mobibus? Lees dan vooral even door, zodat je alvast weet wat mogelijk zal zijn!

De Mobibus zal met ingang van het schooljaar 2021-2022 volledig bestemd zijn voor het Buitengewoon Onderwijs. Wij richten ons daarbij met name op de derde graad van het Buitengewoon Lager Onderwijs en alle leerjaren van het Buitengewoon Secundair Onderwijs met Onderwijsvormen 2 en 3. Voorheen was de Mobibus ook te boeken voor Onderwijsvorm 4 en het regulier Secundair Onderwijs, maar deze laatste twee groepen nemen vanaf september beter deel aan de eveneens vernieuwde Verkeersweken.

De belangrijkste (praktische) punten zetten we hier alvast op een rij:

• Een bezoek aan de Mobibus zal een volledige voormiddag of namiddag in beslag nemen. In deze tijd zijn ook de verplaatsingen van en naar school meegerekend.
  • Per dagdeel kunnen maximaal 15 leerlingen (ongeveer 2 klassen) een bezoek brengen aan de Mobibus. Iedere klas moet worden begeleid door minstens één leerkracht en eventueel aanvullende begeleiding vanuit de school. Bij voorkeur zijn dit leerkrachten/ondersteuners die de leerlingen goed kennen.
  • In de Mobibus kunnen de leerlingen op een praktische en ervaringsgerichte manier aan de slag. Hierbij houden we zeker rekening met de behoeften van de doelgroep, bijvoorbeeld door speciale aandacht te hebben voor het wegnemen van zoveel mogelijk (onnodige) prikkels.
  • De bus is onderverdeeld in drie modules. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Zichtbaarheid
    - Dode hoek
    - Gedrag en attitude

In iedere module blijven wij zo dicht mogelijk bij de leefwereld en ervaringen van de leerlingen zelf, om het op die manier zo aansprekend en duidelijk mogelijk voor hen te maken.
  • De Mobibus zal ook komend schooljaar geboekt kunnen worden door gemeentebesturen of politiezones. Zij kunnen met de Mobibus een bijzonder en uniek project aanbieden aan de scholen in het Buitengewoon Onderwijs op hun grondgebied.
  • De bus zal geboekt kunnen worden voor een hele of een halve week. Je betaalt € 750 voor een week (exclusief woensdagen) of € 400  voor twee dagen.

In aanloop naar de datum waarop de inschrijvingen worden opengesteld zullen wij meer bekendmaken over de vernieuwde Mobibus. Werk je op een school in het buitengewoon onderwijs en heb je interesse in de Mobibus? Laat dit dan zeker al eens weten aan je gemeente of politiezone!