Goed nieuws! Ook in schooljaar 2021-2022 keren de Verkeersweken terug in ons aanbod voor secundaire scholen. Momenteel gaan wij uit van een scenario waarin wij naar je school komen om de workshops te geven.

Wanneer de coronamaatregelen het toelaten hopen wij in september de Verkeersweken dus weer te kunnen geven zoals je van ons gewend bent: op school en met toffe workshops. Tegelijk hebben we de afgelopen tijd niet stilgezeten. Hierdoor hebben we achter de schermen hard kunnen werken om de Verkeersweken nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van jouw school.

De Verkeersweken kunnen worden geboekt voor alle leerjaren van het reguliere secundair onderwijs, maar ook klassen van het buitengewoon secundair onderwijs OV 4 kunnen deelnemen. Voor de andere onderwijsvormen binnen het BUSO hebben wij vanaf volgend jaar een afzonderlijk aanbod in de vorm van onze vernieuwde Mobibus.

Hoe werkt het?

Je schrijft je school in op onze kalender.

Hierbij maak je een keuze uit één of meerdere dagen waarop jij de Verkeersweek graag wilt inplannen. In tegenstelling tot vorige jaren kun je dus zelf bepalen hoe lang jouw Verkeersweek duurt! Wanneer je meerdere dagen boekt, moeten dit wel opeenvolgende dagen zijn.
Nadat je de dag(en) hebt gekozen, vragen we je ook om al aan te geven voor welke thema’s je kiest. Wij hebben de workshops zo samengesteld, dat onze lesgevers goed kunnen inspelen op de behoeften en leefwereld van de leerlingen. De meeste thema’s zijn dan ook niet graadgebonden. Let op: per dag kan één thema worden behandeld.

Wil je weten waaruit je allemaal kunt kiezen? Bekijk hier het overzicht.

Ingeschreven? Wij nemen contact met je op om samen de planning te maken. De workshops duren allemaal 3 lesuren (150 minuten). Per workshop kunnen 2 klassen van maximaal 25 leerlingen per klas deelnemen. Aangezien we de workshops zowel in de voor- als in de namiddag geven, kunnen in totaal dus maximaal 4 klassen per lesdag deelnemen.

Wil je boeken voor de Verkeersweken, maar zit de kalender al vol? Stuur ons dan een bericht op verkeersweken@vsv.be. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Kosten

De Verkeersweken zijn te boeken voor €200 per dag. Op woensdagen betaal je €100. In totaal kost een volledige Verkeersweek (ma-vrij) dus €900

Bij de workshop ‘De auto: meer dan je rijbewijs’ kun je als extra onderdeel ook nog de tuimelwagen boeken. Deze tuimelwagen kost €150 extra per dag. Wil je meerdere dagen gebruikmaken van de tuimelwagen, dan vragen we je ook hier om voor opeenvolgende dagen te kiezen.

In het kort:

• De Verkeersweken kunnen worden geboekt voor alle leerjaren van het reguliere secundair onderwijs, maar ook klassen van het buitengewoon secundair onderwijs OV 4 kunnen deelnemen. Voor de andere onderwijsvormen binnen het BUSO hebben wij vanaf volgend jaar een afzonderlijk aanbod in de vorm van onze vernieuwde Mobibus.
  •  Je bepaalt zelf hoe lang de Verkeersweek op jouw school zal duren. Wil je net als voorgaande jaren een volledige week vullen met workshops? Dat blijft uiteraard mogelijk! Vanaf volgend schooljaar bieden wij echter ook de mogelijkheid om onze workshops per dag te boeken. Zo kan je zelf bepalen hoeveel dagen je wilt inplannen. Dit is bijvoorbeeld interessant voor kleinere scholen of wanneer je slechts een beperkt budget te besteden hebt aan verkeers- en mobiliteitseducatie. Let op: indien je meerdere dagen wilt boeken, moeten het wel aansluitende dagen zijn.
  • Per dag kies je één thema. De thema’s zijn niet graadgebonden. Wij hebben de workshops zo samengesteld, dat onze lesgevers goed kunnen inspelen op de behoeften en leefwereld van de leerlingen. Het overzicht van de workshops vind je onderaan deze pagina.
  • Een workshop duurt 3 lesuren (150 minuten). Per workshop kunnen 2 klassen van maximaal 25 leerlingen per klas deelnemen. In totaal kunnen er dus maximaal 4 klassen per lesdag deelnemen.
  • Wij zetten nog meer dan voorheen in op praktijkgerichte workshops. Nog meer dan voorheen willen wij de leerlingen door middel van ervarings- en praktijkgerichte werkvormen kennis laten maken met verkeers- en mobiliteitseducatie. Wil je toch ook aan de slag met de theorie? Neem dan zeker een kijkje op ons digitale leerplatform Verkeer in de Klas via verkeerindeklas.be.
  • Volgend schooljaar kosten de Verkeersweken €200 per volledige lesdag. Op halve lesdagen (woensdag) betaalt u €100.