Goed nieuws! Ook in schooljaar 2021-2022 keren de Verkeersweken terug in ons aanbod voor secundaire scholen. Momenteel gaan wij uit van een scenario waarin wij naar je school komen om de workshops te geven. De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar worden op 3 mei 2021 geopend.

Op dit moment werken wij hard achter de schermen om de Verkeersweken nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van jouw school. Ben je bijvoorbeeld een kleinere school en is het lastig een volledige week te vullen? Dan hebben we daar vanaf september 2021 een oplossing voor. Of merk je dat jouw leerlingen uit de derde graad toch nog wat extra fietstraining kunnen gebruiken? Ook voor hen zal je binnenkort een aparte workshop rond dit thema kunnen boeken.

De belangrijkste vernieuwingen zetten wij hieronder alvast een op een rij:

• De Verkeersweken kunnen worden geboekt voor alle leerjaren van het reguliere secundair onderwijs, maar ook klassen van het buitengewoon secundair onderwijs OV 4 kunnen deelnemen. Voor de andere onderwijsvormen binnen het BUSO hebben wij vanaf volgend jaar een afzonderlijk aanbod in de vorm van onze vernieuwde Mobibus.
  •  Je bepaalt zelf hoe lang de Verkeersweek op jouw school zal duren. Wil je net als voorgaande jaren een volledige week vullen met workshops? Dat blijft uiteraard mogelijk! Vanaf volgend schooljaar bieden wij echter ook de mogelijkheid om onze workshops per dag te boeken. Zo kan je zelf bepalen hoeveel dagen je wilt inplannen. Dit is bijvoorbeeld interessant voor kleinere scholen of wanneer je slechts een beperkt budget te besteden hebt aan verkeers- en mobiliteitseducatie. Let op: indien je meerdere dagen wilt boeken, moeten het wel aansluitende dagen zijn.
  • Per dag kies je één thema. De thema’s zijn niet graadgebonden. Wij hebben de workshops zo samengesteld, dat onze lesgevers goed kunnen inspelen op de behoeften en leefwereld van de leerlingen. Het overzicht van de workshops vind je onderaan deze pagina.
  • Een workshop duurt 3 lesuren (150 minuten). Per workshop kunnen 2 klassen van maximaal 25 leerlingen per klas deelnemen. In totaal kunnen er dus maximaal 4 klassen per lesdag deelnemen.
  • Wij zetten nog meer dan voorheen in op praktijkgerichte workshops. Nog meer dan voorheen willen wij de leerlingen door middel van ervarings- en praktijkgerichte werkvormen kennis laten maken met verkeers- en mobiliteitseducatie. Wil je toch ook aan de slag met de theorie? Neem dan zeker een kijkje op ons digitale leerplatform Verkeer in de Klas via verkeerindeklas.be.
  • Een volledige Verkeersweek kost ook volgend jaar €1000. Kortere Verkeersweken kosten €200 per dag.